جراحی بینی

امروزه در کشورمان جراحی بینی یکی از پرطرفدارترین جراحی های زیبایی است آن چنان که اکثر مردم ما به جوانب زیبایی و ظاهری این عمل توجه نشان می دهند ، از عملکرد بینی خود غافلند اما تجارب پزشکی و دانسته های جراحان بینی خلاف این است اکثر جراحان ما در طی جراحی بینی علاوه بر ایجاد فرم و حالت ایده آل ، کارآیی مناسب بینی و توان تنفس عادی بیمار را مد نظر قرار منی دهند بنابر این خواسته های غیر معقول و رویایی برخی بیماران جای اجرا ندارد. بهترین نتیجه جراحی بینی در حوزه زیبایی زمانی حاصل می شود که فرم بینی فرد علاوه بر زیبایی و تعادل ، عملکرد مطلوب و مناسبی هم داشته باشد.

بینی عضو مهمی در بدن است که علاوه بر حس بویایی ، بر حفظ سلامت و کارآیی سایر اجزا نیز تاثیر گذار است بروز کمترین حد مشکل برای این عضو به مرور زمان آسیب های جدی به زندگی اجتماعی و شخصی فرد وارد می نماید ؛ مشکلات دستگاه تنفس ، مشکلات سینوسی ، خرو پف در خواب ، عدم رسیدن اکسیژن کافی به مغز و بروز سردرد های مزمن و . . . از این دست آسیب ها هستند. بنابراین لازم است مراجعان محترم علاوه بر جنبه زیبایی بینی خود به سایر جوانب این عضو نیز توجه داشته باشند و از ارائه خواسته های غیر منطقی و اصرار بر آن خودداری کنند.

نکات قبل از جراحی بینی :

استعمال سیگار و کلیه دخانیات 12 الی 15 روز پیش از جراحی بینی مضر و خطر زاست.

لازم است تا ساعاتی پیش از عمل فرد ناشتا باشد و چیزی نخورد. معمولا 8 ساعت قبل از عمل از خوردن و آشامیدن خودداری کنید.

همانطور که گفته شد ، انتظارات معقول از نتایج جراحی داشته باشید.

چنانچه فرد دچار بیماری سرماخوردگی یا آنفولانزا شد ، بهتر است جراحی تا زمان بهبودی کامل به تعویق بیفتد.

اگر داروهای خاصی مصرف می کنید حتما در جلسات مشاوره این عامل را به پزک جراح بینی خود اطلاع دهید.

مصرف پروفن ، آسپرین و دارو های محرک خون ریزی تا حدود دو هفته پیش از عمل بینی ممنوع است.

برای مصرف هر نوع داروی گیاهی در روز های پیش از عمل با پزشک خود مشورت کنید.

بینی2

عوارض جراحی بینی:

جراحی بینی نیز همانند هر جراحی و درمان دیگری ممکن است عوارض خاص خود را داشته باشد اما اگر در انتخاب جراح بینی خود نهایت دقت را به خرج داده و نیز مراقبت های پس از جراحی بینی و مشاورات پیش از عمل را لحاظ کنید احتمال بروز این عوارض به صفر نزدیک می شود. اما عوارض احتمالی به شرح زیرند:

پیدایش انسداد و گرفتگی راه های هوایی و بویایی

بروز دفورمیته یا بدفرمی های ناشی از جراحی نادرست و مراقبت ناشایست .

باریک شدن پره ها و مشکلات تنفسی دیگر

انحراف لبه بینی یا انحراف ساختاری

مجزا شدن بافت های غضروفی و استخانی از یکدیگر.

و . . .

برخی از ایرادات به وجود آمده از جراحی بینی می توانند با جراحی ترمیم بینی رفع شده و بهبو.د یابند ولی اصلاح برخی دیگر از این مشکلات بسیار دشوار بوده و گاه لازم است چندین جراحی بر روی بینی انجام شود تا ایرادات ناهنجار برطرف گردند مثلا دفورمیته ای چون کوتاهی بیش از حد بینی که برطرف نمودن این مشکل برای تامین پوست های از دست رفته و بافت های غضروفی بینی نیازمند چند جلسه درمانی می باشد .

بهترین سن برای جراحی بینی:

اصولا هیچ حد و مرزی در رابطه با سن برای جراحی بینی وجود ندارد اما لازم است شخص به بلوغ جسمانی لازم رسیده باشد و پس از آن تا بالای 40 سال هم می توان جراحی زیبایی بینی یا جراحی عملکردی و هرنوع عمل بینی را انجام داد قبل از سن های مشخص شده اگر جراحی بینی انجام شود مشکلات جدی برای بیمار رخ خواهد داد و به دلیل اینکه غضروف و استخوان بینی به حد لازم رشد نکرده اند پس از جراحی بینی ممکن است رشد غضروف ها و بافت های پوستی و گوشتی ، ترکیب بینی را به هم زده یا مشکلات عملکردی بزرگی را ایجاد نماید.  اصولا برای زنان اتمام 16 سال و برای آقایان اتمام 18 سال سن لازم است تا بعد از عمل آسیبی متوجه بیمار نشود و نتایج جراحی بینی به بهترین نحو ظاهر گردند.

جراحی-بینی3

انواع روش جراحی برای بینی:

دو نوع جراحی در حال حاضر برای بینی وجود دارد که کاربرد زیبایی و عملکردی داشته و ویژگی های خاص خود را دارند. روش های انجام جراحی بینی دو طریق است : طریقه باز و طریقه بسته .

طریقه جراحی باز به گونه ای است که طرفین پره ها و حتی بین سوراخ ها در پایین بینی باز شده، پوست رویی بینی از بافت های ساختمان آن جدا می گردد و مراحل اصلاح فرم یا عملکرد انجام می شود خاصیت مهم این روش جراحی بینی در دسترسی پزشک به تمام نقاط مورد نظر بینی و توانایی اشراف کامل وی بر تمام بافت های داخلی است. علاوه بر توانایی مشاهده بافت های درونی و اصلاح آنها جایگذاری گرافت و اجزای غضروفی در این راهکار راحت تر بوده و می توان جراحی های بینی سخت و پیچیده را بهتر سامان داد.

روش جراحی بسته بینی به ترتیبی است که برش جراحی در داخل سوراخ ها اعمال شده و پس از جدایی پوست از بافت های زیری ، پزشک مراحل جراحی را انجام می دهد مزیت این جراحی پنهان ماندن جای برش و اسکار جراحی ، کاهش مبزان ورم و التهاب و بهبودی و نقاهت زودرس است اما به دلیل دامنه محدود برش در روش های درمانی کمتر مورد استفاده قرار می گیرد.

لازم به ذکر است که وجود بخیه در کنار پره های بینی نمایان گر جراحی بینی به روش باز نیست و در جراحی بسته نیز گاه لازم است پره های بینی از لحاظ سایزی و فرمی دستکار و اصلاح شوند در نتیجه برای این کار نیاز است تا پره ها در کنار ، برش خورده و جراحی شوند . معمولا اگر صرفا نیاز به رفع قوز بینی یا برداشت غضروف های اضافه نوک بینی بود ، جراحی بینی به روش بسته در اولویت قرار دارد ولی در موارد دیگر که اصلاحات عمده مورد نیاز است جراحی بینی به روش باز لازم خواهد بود.

با تشکر مدیریت سایت دکتر زارعی

 

 

[/et_pb_text][/et_pb_column][/et_pb_row][/et_pb_section]

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *